Aquest dilluns s'ha iniciat una excavació arqueològica a la zona de la plaça de Joaquim Mir més propera a l'església de Sant Sadurní. L'objectiu és documentar les estructures funeràries i restes òssies detectades en aquest espai.
Un equip especialitzat en arqueologia i antropologia ha iniciat aquest dilluns els treballs d'excavació a l'espai de la plaça de Pintor Mir més proper a l'absis de l'església de Sant Sadurní.
El 19 de març la Brigada Municipal d'obres va detectar estructures funeràries i restes òssies mentre duia a terme una rasa en aquest punt. Immediatament es van aturar els treballs i, amb l'assessorament tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat, es va acordar l'inici d'una intervenció arqueològica que permetrà documentar les restes i determinar-ne l'antiguitat.
L'actuació està dirigida per l'arqueòleg montornesenc Ferran Díaz i va a càrrec de l’empresa ABANS SC. Està previst que els treballs incideixin sobre una superfície d’uns 16 metres quadrats i tinguin una durada de dues setmanes.
Zona d'alta expectativa arqueològica
L'espai de la plaça Joaquim Mir pertany a l'antiga sagrera de Montornès, primer nucli poblacional a l'època medieval. Tot apunta que es tracta d'una zona d'alta expectativa arqueològica, tenint en compte les troballes fortuïtes que ja fa anys s'hi van fer. Precisament, la zona ha rebut la declaració de Bé Cultural d'Interès Local al ple municipal d'aquest mes d'abril
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.