Les penyes Pere Anton i Els Bartomeus han presentat aquest dijous "Les postres de Festa Major", una creació del pastisser local Jaume Viñallonga, guardonat recentment amb el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2017 que atorga la Generalitat. És la primera vegada que la Festa Major té unes postres creades especialment per a l'ocasió.
Les penyes Pere Anton i Els Bartomeus amb la complicitat del pastisser local Jaume Viñallonga han sumat un nou element a la Festa grossa de Montornès. Es tracta de "Les postres de Festa Major", una iniciativa que integra gastronomia i cultura popular en un producte singular que recull l'esperit d'aquestes dues colles emblemàtiques.
El creador de les postres, Jaume Viñallonga, n'ha fet dues versions. Hi ha una proposta més clàssica en forma de pastís de crema cremada amb fruita fresca. En honor als colors de les colles, el pastís duu pinya que li confereix el groc de la penya Pere Anton i kiwi que li atorga el verd característic de Els Bartomeus. L'altra versió de les postres és més innovadora. Es tracta d'un pastisset individual elaborat amb una mousse suau de pera i cremós d’avellana i que incorpora, a l’interior, un cruixent de galeta.
La presentació de les postres s'ha dut a terme aquest dijous a la pastisseria Viñallonga amb la presència de l'alcalde, José A. Montero, el regidor de Festes, Miguel Ángel Bueno, els presidents de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus, David Hermoso i Jordi González, respectivament, i el mateix pastisser Jaume Viñallonga.
Les creacions es podran adquirir a la pastisseria durant els dies de Festa Major.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.