El Centre d’Estudis de Montornès (CEMV) ha publicat el cinquè número de la revista Dalmanla. El tema central és un reportatge sobre els orígens de Manso Calders.
En els darrers dies ha vist la llum el cinquè número de la revista Dalmanla, una publicació de caràcter cultural i patrimonial que el Centre d’Estudis de Montornès (CEMV) edita amb la col·laboració de l’Ajuntament.
La revista es va presentar fa uns dies a la Biblioteca, en un acte en què els mateixos autors van parlar sobre els seus articles.
El número, amb 55 pàgines i una tirada de 600 exemplars, té com a tema central un reportatge escrit per José Luis Campos sobre els orígens de Manso Calders i la seva història al llarg dels anys.
La publicació també inclou altres articles destacats com un reportatge sobre la història de la Societat Coral La Lira; una entrevista a Ventureta Ballús, presidenta de l’Associació 14 d’abril: Recuperem memòria per recuperar drets; o un article sobre la tradició de les caramelles.
La revista es pot adquirir a la llibreria Enric per 1,50 euros.
Difusió del patrimoni local
Cada any, el Centre d’Estudis duu a terme treballs que ajuden a difondre el patrimoni local i històric entre la ciutadania. A banda d’editar la revista Dalmanla, també distribueix, des de fa tres anys, un calendari temàtic.
El calendari d’enguany inclou tretze fotografies amb imatges dels principals esports que s’han practicat al poble en els darrers 60 anys, com les curses ciclistes o els partits de futbol.
L’entitat també ha elaborat, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal, un àlbum amb les dotze postals més antigues del municipi.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.