Aquest dilluns s’ha presentat a representants dels diversos sectors de la restauració els nous cicles de grau mitjà de l’Institut Marta Mata, dedicats a la Cuina i Gastronomia, i als Serveis en Restauració, que s’imparteixen a l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, a les instal·lacions de Montornès.
L’alcalde de Montornès, José A. Montero, i el director de l’Institut Marta Mata, Ramon Coma, van apropar, ahir a la tarda a diversos gremis i col·lectius relacionats amb la cuina i l'hoteleria, l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, que pretén ser una referència a la comarca i de la qual destaca la seva Aula Restaurant, ubicada a la Masia El Molí, que serveix perquè els estudiants puguin posar en pràctica, amb clientela real, el que han après a la classe.
En aquest primer curs, el cicle de Cuina i Gastronomia compta amb 20 estudiants i el de Serveis de Restauració en té 15.
A més de presentar les instal·lacions, la trobada tenia com a objectiu cercar línies de col·laboració entre l’escola, amb expectatives de creixement ja que és possible que el curs vinent s’incorpori l’especialitat de pastisseria, i els diversos gremis associats que apleguen hotelers, restauradors i productors.
Bona acollida entre els professionals
Entre les persones assistents havia l’alcalde d’Alella i president del Consorci DO Alella, Andreu Francisco, acompanyat de la gerent del consorci, Laura Nadeu; Esther Garcia, de l’Àrea de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental; el president del Gremi d’Hoteleria del Vallès Oriental, David Vázquez; Carles Diaz, productor de Bolet Ben Fet; diversos representants de Cuina VO, un col·lectiu de cuiners i de restauradors que promouen productes de proximitat, i representants dels establiments de restauració local, La Grapa i El Lucerón, i el cap de cuina de la Fonda Europa.