L’espai, ubicat a la depuradora municipal, disposa d’una nova pàgina on s’informa sobre els projectes mediambientals que duu a terme
L'espai experimental Urban River Lab, instal·lat a la depuradora de Montornès, ha estrenat aquests dies una nova pàgina web.
A banda de mostrar les instal·lacions amb detall, el web permet accedir a les darreres recerques i noticies relacionades amb aquest projecte en el qual ha participat l’Ajuntament de Montornès des de la seva inauguració, al 2014.
Un espai científic de referència
L'Urban River Lab s'ha convertit en un referent científic internacional en el desenvolupament de projectes experimentals per conèixer els efectes de la vegetació i els substrats (sorres, graves o pedres, entre altres) en l'aigua amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat. S'hi han dut a terme assajos, per exemple, per millorar la gestió dels recursos en conques mediterrànies amb poca aigua i per avaluar la capacitat de purificació dels rius que reben cabal de depuradores d’aigües residuals urbanes. La instal·lació forma part, entre d'altres, del projecte europeu INTERFACES (Marie Curie Actions Initial Training Networks ITN de la Unió Europea) i del projecte Cleanleach coordinat a per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Naturalea, Buresinnova i la britànica Sálix.
Durant els propers mesos es presentaran públicament els resultats de la primera etapa de funcionament del laboratori. La instal·lació compta amb la col·laboració del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB), el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i Naturalea-Conservació SL, el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i l’Ajuntament de Montornès del Vallès.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.