Un grup internacional d’investigadors treballa aquests dies a l’Urban River Lab de la depuradora de Montornès. Els experts avaluen la capacitat d’autodepuració dels rius en el marc d'un projecte finançat per la fundació britànica Leverhulme i el programa Marie Curie de la Unió Europea.
El laboratori experimental Urban River Lab (URL), instal·lat a l’estació depuradora d'aigües residuals de Montornès, acull aquesta setmana un treball d’experimentació a càrrec d'una vintena d’investigadors procedents del Regne Unit, Alemanya, Luxemburg i Estats Units. La recerca també compta amb professionals de la Universitat de Barcelona, de Naturalea i del Centre d’Estudis Avançats de Blanes del CSIC, impulsors d’aquesta instal·lació. Aquest dijous s'ha dut a terme la presentació dels primers resultats obtinguts.
L’experiment s’emmarca en un projecte finançat per la fundació britànica Leverhulme, sota la coordinació del doctor Stefan Krause, de la Universitat de Birmingham (Regne Unit). També compta amb finançament del programa Marie Curie de la Unió Europea.
Millorant la capacitat d'autodepuració dels rius
L’URL té com a objectiu entendre el paper de la llera dels rius en la capacitat d’autodepuració dels cabdals. Aquesta investigació, realitzada per experts en hidrologia, hidràulica, biogeoquímica i ecologia fluvial, pretén avaluar la capacitat bioreactiva dels sediments i l’efecte de les plantes aquàtiques sobre aquesta capacitat. La recerca aportarà informació valuosa sobre la capacitat d’autodepuració de les lleres dels rius receptors d’efluents de depuradora i sobre el paper funcional de les plantes en aquesta capacitat.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.