L’Arxiu Municipal ha posat en marxa la restauració de l’escut heràldic extret de l’ermita de San Jaume de Can Masferrer. Es tracta d’una peça del 1750 que inclou els emblemes dels principals llinatges emparentats amb els propietaris de la Masia. Alhora, l’arxiu ha iniciat la restauració d’una placa de carrer de l’any 1916.
Aquests dies es duu a terme a l’Arxiu Municipal la restauració de dues peces significatives per al poble. D’una banda hi ha un escut heràldic de pedra extret de la capella de Sant Jaume de Can Masferrer i, de l’altra, una placa de carrer del 1916 dedicada a Antoni d'Argila.
Els experts han datat l’escut pels volts del 1750, en l’època en què la Masia va passar a formar part del patrimoni del llinatge dels Perpinyà, després que un dels seus membres es casés amb l’hereva dels Masferrer. (Amb anterioritat la propietat havia estat de la família Boada).
Segons l’informe provisional elaborat per la Societat Catalana de Genealogia i Heràldica, l’escut recull l’emblema de les principals famílies emparentades amb els Perpinyà de Girona, que apareixen al centre de l’escut. A la seva esquerra hi ha el símbol dels Masferrer i a la dreta el de Can Ramis de Sant Celoni. La part inferior esquerra està ocupada per l’emblema dels Can Sala de Vic i la dreta pel dels Milans d’Arenys de Mar. Els experts encara han d’acabar de definir si el sisè distintiu que hi apareix correspon també als Perpinyà o a la família Santpere que hi va estar emparentada.
L’escut està coronat per un elm d’armadura. La restauració inclourà la consolidació d’aquesta part de la peça que ara està separada de la resta, un cop s’hagi netejat el conjunt de brutícia i microvegetació i s’hagin reparat les petites esquerdes que presenta.
D’altra banda, el mateix equip de restauració de l’empresa CRAT està duent a terme la recuperació d’una placa de carrer del poble que data de l’any 1916.
La placa és de marbre blanc i està dedicada a Antoni d'Argila, benefactor del municipi a començament del segle XX. El carrer d’Antoni d'Argila va prendre posteriorment el nom de Francesc Macià que manté en l’actualitat. En aquest cas, la restauració inclou la neteja de la peça i la restitució de les cantonades que estan malmeses.
Els conjunt de les restauracions té un cost que volta els 700 euros.