Quinze joves majors de 14 anys han participat aquesta setmana en el taller “Cuina sense pares”, organitzat pel Departament de Joventut amb la col·laboració del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona. El 5 de desembre se'n farà un altre.
El taller "Cuina sense pares" té l’objectiu d’introduir els joves en el món culinari i promoure hàbits d’alimentació saludable entre els adolescents i efr-los autosuficioents a l'hora de menjar.
Aquesta setmana 15 joves majors d'entre 14 i 17 anys han participat en la iniciativa i han après a preparar plats saludables de forma ràpida. Entre les receptes, timbal de verduretes i patates, fajitas mexicanes de pollastre, espaguettis a la carbonara o salmó amb salsa tàrtara.
El proper 5 de desembre es tornarà a fer un altre taller. Les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar als punts d’informació juvenil dels instituts, al Centre Juvenil Satèl·lit o al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e).
L’acció es desenvolupa a la Masia del molí, a les mateixes instal·lacions que utilitzen els alumnes de cuina i restauració del Pla de Transició al Treball. És la segona vegada que a Montornès es duu a terme aquest taller que compta amb el suport de l’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona.
A Internet, hi ha el lloc www.cuinasensepares.cat amb consells sobre aspectes bàsics de l’alimentació i menús setmanals amb receptes de dinars i sopars fàcils, ràpids i econòmics.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.