La participació ha estat la més alta des que es va instaurar la iniciativa l’any 2002. El guanyador es donarà conèixer el 30 de novembre, en el marc de les Festes de Sant Sadurní.
La beca, que convoca l’Ajuntament de forma biennal, està dotada amb 6000 euros i la possible publicació del treball.
Dels set projectes presentats, tres proposen com a centre d’estudi el barri de Montornès Nord. També hi ha una proposta de treball sobre l’estructuració del territori i la xarxa viària en el món antic, l’elaboració d’un catàleg sobre els edificis i conjunts urbans i rurals de Montornès, i un estudi onomàstic i toponímic del municipi. Finalment hi ha una proposta per analitzar en profunditat el manuscrit del segle XVIII que l’Ajuntament va incorporar fa uns mesos amb informació dels llinatges Montornès, Ribot i Tarafa.
El jurat de la Beca ha incorporat en aquesta edició l’arqueòleg Josep Guitart. Al seu costat repeteixen com a membres l'historiador Jaume Sobrequés, l’egiptòloga Emma González, l’escriptor Ignasi Riera i l’alcalde de Montornès, Daniel Cortés, que n’és el president. L’arxiver municipal, Nicolau Guanyabens, fa les funcions de secretari.
Presentació del llibre sobre els Masferrer
Durant l’acte de concessió de la Beca també es presentarà el llibre corresponent al treball guanyador l’any 2006.
El volum es presenta sota el títol Els Masferrer. Estudi d’una nissaga benestant del Vallès. Es tracta d’un assaig escrit per l’historiador Xavier Ciurans sobre l’evolució històrica del mas Masferrer i dels seus propietaris des del segle XIV fins l’època contemporània.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.