Dia i hora: dimecres 02/10/2019 a les 19:00
Lloc: Can Saurina
Proposta per conèixer què són i com són les monedes complementàries
La Cooperativa Codin introduirà a les persones assistents en el món de les monedes socials o monedes complementàries com un sistema alternatiu de bescanvi per tal de satisfer necessitats dins una comunitat.
Aquestes monedes són diners que es generen dins una localitat o territori per tal d’intercanviar treball, coneixements, comprar productes o serveis. Les monedes socials sorgeixen en entorns comunitaris (poble, zona, barris…) de confiança i de reciprocitat en els quals la comunitat estableix un valor a la moneda. Poden basar-se en el valor temps (hores de treball) o bé tenir correspondència amb l’euro.
El comú denominador d’aquests sistemes alternatius de monedes és que tenen per objectiu dinamitzar les economies locals de proximitat, l’autoocupació i l’aprofitament dels recursos locals.
Es denominen monedes complementàries per que són sistemes alternatius que conviuen amb el sistema de moneda de curs legal.
Hi ha exemples de moneda social que tenen el recolzament de les institucions municipals i que poden arribar a ser d’ús molt majoritari. La Grama a Santa Coloma de Gramanet és un dels exemples més propers que tenim, amb una moneda social que es fa servir com una tarjeta de crèdit. Tenim exemples d’èxit a ciutats com Bristol , ciutat que s’ha convertit en el referent de la moneda social, i que serveix per a pagar alguns imports i factures energètiques, la ciutat de Tolouse, Nantes o Cerdenya.
En aquesta activitat a Can Saurina, la cooperativa CODIN proposarà treballar amb els col·lectius i entitats sobre les necessitats de finançament que tenen i com un sistema de moneda social podria ser un mecanisme
útil de finançament dels seus projectes.
Rosa Rocabayera presentarà la Xarxa d’Intercanvi de Gota en Gota, xarxa sorgida en el Baix Montseny) i la seva moneda Gota.
Servei d'acollida d'infants.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.