Divendres es va celebrar l'acte de lliurament de premis del 14è Concurs fotogràfic del Parc a Can Saurina. A la trobada també es va presentar la col·lecció virtual d'artròpodes de la zona i el calendari fotogràfic de 2023. Les imatges guanyadores i finalistes del concurs formen part d'una exposició que es podrà visitar al Casal de Cultura fins al 17 de febrer.
Aquest migdia s’ha presentat la nova campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la recollida de residus i aconseguir un municipi més net i sostenible. En els propers dies el veïnat rebrà a casa seva informació per fer una correcta gestió de les deixalles.
Un equip d’informadors/es ambientals assessoren el veïnat sobre la importància del reciclatge i sobre quins residus van a cada contenidor. Aquest divendres han passat pel mercat de Montornès Centre i aquest dissabte aniran al de Montornès Nord. També tornaran els dies 16 i 17 de desembre. L’actuació forma part de la campanya anual que impulsa el Consorci per a la Gestió dels residus del Vallès Oriental.
L'Agència Catalana de l'Aigua ha declarat l'alerta per sequera al sistema del Ter-Llobregat i a la conca de la Muga, que abasteix 202 municipis, incloent-hi l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb això, ja són 514 els municipis, entre els quals hi ha Montornès, en alerta, territori que representa una població de 6,7 milions d’habitants. Les restriccions entren en vigor aquest divendres, 25 de novembre.
El projecte, que arriba en conjunt a 1.280.000 €, servirà per a la rehabilitació funcional i energètica de l’escola. Montornès també ha aconseguit recentment més de tres milions d’euros per a intervencions de regeneració a habitatges i se situa entre els municipis catalans que han aconseguit més recursos dels fons europeus.
El procés de participació ciutadana impulsat per a l’elaboració del PAESC ha recollit una cinquantena de propostes incorporades al document final. Entre les accions previstes hi ha la redacció d’una Ordenança per a l’estalvi d’aigua i d’un Pla director del verd urbà, la implantació d’instal·lacions solars fotovoltaiques a cobertes públiques o el disseny de campanyes per sensibilitzar la ciutadania.
D’acord amb la nova llei estatal, ja no es poden cremar restes vegetals com es feia fins ara, sinó que s'han de reciclar. Només està permesa la crema de restes quan hi ha alguna malaltia o plaga de la vegetació confirmada per tècnics de la Generalitat o Agents Rurals. També es permeten els focs d’esbarjo, sempre que no impliquin restes vegetals.
El Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que s’està elaborant amb la participació del veïnat és un document que recollirà les actuacions municipals davant l’emergència climàtica.
Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia, se celebrarà el primer taller ciutadà relacionat amb l’elaboració del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima. Tindrà lloc el 29 de setembre a les 18.30 h al Teatre Margarida Xirgu. Les inscripcions es poden fer a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)