CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > ”Octubre, mes de la Gent Gran”: activitats per a la salut emocional

”Octubre, mes de la Gent Gran”: activitats per a la salut emocional

01/10/2024

Aquest dimarts s’ha donat el tret de sortida a la programació “Octubre, mes de la Gent Gran” amb la lectura d’un manifest reivindicatiu a càrrec de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Montornès.

Coincidint amb la commemoració, l’1 d’octubre, del Dia Internacional de la Gent Gran, s’ha posat en marxa la programació “Octubre, mes de la Gent Gran” que en aquesta ocasió es perllongarà fins més enllà del mes que li dona nom i finalitzarà el 24 de novembre.

Reivindicant els drets i la dignitat de les persones grans

El primer acte del programa ha estat una concentració i la lectura d’un manifest reivindicatiu a càrrec de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Montornès. S’hi ha fet al·lusió, entre altres coses, al respecte als drets humans, a la igualtat i a la no discriminació.

Entre els actes previstos per als propers dies també hi ha una taula rodona a Ràdio Montornès sobre els abusos i maltractament a la gent gran. Una realitat que també afecta el col·lectiu i que cal visibilitzar. La taula rodona tindrà lloc el 6 de novembre d’11 a 12 h en el marc d’un programa especial que Ràdio Montornès emetrà des del Casal de la Gent Gran Centre.

Millorar la salut física i mental per garantir el benestar emocional

La programació “Octubre, mes de la Gent Gran” també inclou diverses activitats centrades en la salut física i mental, que tenen una incidència directa en el benestar emocional de les persones.

Així, el 16 d’octubre a les 9 h es duran a terme classes de ball i de moviment a l’aire lliure a la plaça de Pau Picasso. Les tècniques de relaxació centraran una xerrada-taller de ioga ocular, que es farà el 17 d’octubre als dos casals, i, el dia 22 a les 9.15 h, hi haurà una caminada en homenatge a Sadurní Blanchart, veí de Montornès que va documentar la història del poble amb fotografies.

Altres propostes són una xerrada per a persones cuidadores de gent gran (25 octubre, al Casal de la Gent Gran Centre), a càrrec del Centre d’Atenció Primària, i “La Pucherada” al Casal de la Gent Gran Nord (24 de novembre, a les 12 h).

A l’arxiu adjunt a aquesta informació trobareu el detall de la programació.

Arxivat a: Gent Gran
Acte reivindicatiu pels drets de la Gent Gran a càrrec de l'Associació de Pensionistes de Montornès.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona