Un any més, l’Ajuntament proposa seguir diverses recomanacions per prevenir la proliferació del mosquit tigre, evitant les acumulacions d’aigua o utilitzant mosquiteres, entre altres consells. El consistori traslladarà la informació a escoles, equipaments i horts municipals.
Amb l’arribada de l’estiu i l’aparició del mosquit tigre, les institucions tornen a posar en marxa la campanya anual de prevenció per lluitar contra el mosquit tigre, que pot ser transmissor de malalties a més de provocar picades doloroses. Per això, es demana la col·laboració ciutadana per reduir la seva presència i evitar-ne la cria.
El mosquit tigre, reconegut per les seves ratlles blanques, no disposa mai els seus ous en aigües en moviment ni superfícies d’aigua de més de 200 litres, si no que ho fa a qualsevol lloc exterior de petites dimensions que pugui contenir aigua estancada durant uns dies. Si la temperatura és prou elevada i les larves continuen a l’aigua, poden esdevenir mosquits adults.
Així, per prevenir la posta d’ous i el creixement de les larves, una de les mesures més efectives és evitar-ne acumulacions en testos, safareigs, desguassos, etc. També és recomanable instal·lar mosquiteres a portes i finestres per evitar que entrin a casa i dur el cos cobert per evitar les picades.
L’Ajuntament va detectar la presència del mosquit tigre per primera vegada a Montornès cap el 2008, tot i que a Catalunya ja se'n tenia constància des del 2004. Des de llavors, es duen a terme campanyes preventives anuals amb consells per disminuir-ne els efectes.
Informant sobre el mosquit tigre a tota la població
A més de la campanya informativa en línia i als equipaments municipals, l’Ajuntament traslladarà les recomanacions per evitar la presència de l’insecte als horts municipals i als centres educatius del poble.
Precisament, per als més petits distribuirà el conte A la caça del mosquit ratllat. El relat, amb textos d'Aitana Montaner i il·lustracions de Jordi Sales, està promogut per la Diputació de Barcelona i està disponible en format pdf. El podeu descarregar a l’arxiu adjunt.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.