La Federació de Cors de Clavé ha atorgat un reconeixement al Departament d’Educació de la Generalitat per l’aplicació del protocol del cant coral als instituts, especialment a l’institut montornesenc.
L’ensenyament musical a l’Institut Vinyes Velles li ha valgut una distinció als Premis Josep Anselm Clavé 2020 del cant coral a Catalunya.
Al lliurament de guardons, celebrat en els darrers dies al Castell de Montesquiu, la Federació de Cors de Clavé ha reconegut la tasca del Departament d’Educació de la Generalitat per l’aplicació del protocol del cant coral als centres de secundària, amb una menció especial a l’Institut Vinyes Velles.
El director de l’institut, Josep Segura, la cap d’estudis, Marisa Fañanás, i tres professores del centre han recollit el guardó.
A la mateixa categoria, el jurat també ha atorgat un reconeixement a les Trobades d'Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat.
L’objectiu del certamen, de caràcter anual, és difondre i promocionar els millors treballs del panorama de la música coral a Catalunya. També es ret homenatge al músic, poeta i polític Josep Anselm Clavé (Barcelona, 1824-1874).
El Vinyes Velles, també exemplar amb el medi ambient
A través del departament didàctic d’Educació Física del centre, l’Institut Vinyes Velles s’ha sumat a la campanya de recollida selectiva de residus als espais naturals impulsada per la Fundació Kilian Jornet amb motiu del Dia de la Terra.
En les darreres tres setmanes, cinc grups de 2n d’ESO de l’institut han recollit 14,1 kg de plàstic, 3 kg de paper i 14,5 kg d’altres residus. Des del centre també han donat suport a la iniciativa Let’s Clean Up Europe 2021, al poble coordinada per l’associació Montornès Animal amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Club Bàsquet Vila de Montornès.
La Fundació Kilian Jornet ha quantificat un total de 4,3 tones de residus recollides arreu del planeta.