La programació del trimestre s’engegarà aquest divendres 22 de gener amb una sessió sobre recomanacions lectores per a infants de 3 a 7 anys. Durant les properes setmanes es duran a terme tot d’activitats formatives, culturals i lúdiques amb contingut educatiu. Bona part de les propostes es desenvoluparan de forma telemàtica.
Aquesta setmana s’engega el primer trimestre de l’any de la programació «Eduquem i gaudim en família». El programa, amb propostes força potents, aglutina tots els tallers, xerrades, espais i esdeveniments que impliquen les famílies i que tenen un contingut educatiu.
Com a novetat, part de les sessions a més d’estar adreçades a famílies són d’interès per a professionals (docents, educadors/es, monitors/es, etc.).
La programació està condicionada per la situació provocada per la COVID-19, tant pel que fa als continguts, que tenen en compte l’impacte de la pandèmia en la criança i l’educació, com al format de les activitats que, tret de les propostes teatrals, es duran a terme majoritàriament de forma telemàtica. També s’han hagut de suprimir els tallers i els espais de joc que impliquen interacció personal.
Recomanacions lectores: aquest és un bon moment per potenciar la lectura, hem de passar més temps a casa i la lectura pot ajudar a petits i grans a viure millor tot el que està passant. La programació inclou dues sessions, una amb la mOn mas adreçada a famílies amb infants de 3 a 7 anys, i una altra amb la Judith Navarro per a famílies amb infants de 6 a 10 anys. Les dues sessions poden interessar, a banda de a famílies, a docents i educadors per promoure la lectura.
Xerrada “I als pares i mares qui ens cuida? Estratègies per a una criança saludable”. Tractarà sobre com tenir cura de nosaltres com a pares i mares per poder fer una criança saludable en aquests moments d’incertesa i dificultat. La sessió anirà a càrrec de Celeste Vaiana, psicòloga especialista en família i criança.
Xerrada “Com aprenem, una mirada des de la neurociència”. David Bueno és un referent en l’àmbit de la neurociència que aporta una visió molt interessant sobre com aprenem. Aquesta xerrada pot interessar tant a famílies com a professionals per poder enfocar les seves pràctiques educatives entenent com funciona el procés d’aprenentatge i aconseguir una societat mentalment sana i amb un aprenentatge significatiu per als infants.
Continuïtat del Petit Mir, però sense l’espai de joc. L’espai està liderat per l’equip de la Llar d’infants Pública El Lledoner. En aquesta ocasió parlaran del procés de deixar el bolquer i la consciència del «jo».
Xerrada en el marc dels actes de commemoració del 8 de març adreçada a famílies. L’Anna Sàlvia explicarà el que recull el llibre La regla mola si sabes como funciona. Aquesta xerrada dona continuïtat a la temàtica de sexualitat i afectivitat amb perspectiva de gènere que s’ha tractat en anteriors sessions del programa «Eduquem i gaudim en família» realitzades per la psicòloga i sexòloga Alba Povedano.
Espectacles de teatre: La programació inclou dues propostes familiars: CUAC, un espectacle de titelles per a infants d’1 a 3 anys, i El pequeño Poni, adreçat a públic major de 16 anys sobre l’assetjament escolar.
Espai de Debat Educatiu: es dona continuïtat de l’espai de trobada mensual entre professionals i famílies per debatre sobre l’educació i trobar criteris compartits. Durant aquest trimestre es continuarà amb el tema iniciat el curs passat: la coeducació.