Prop de 200 persones han assistit a la primera projecció pública del quart documental de la sèrie "Parlem de Montornès. Memòria del segle XX" celebrada aquest dilluns al Teatre Municipal. El film està dedicat a les festes, les tradicions i el lleure.
En aquesta ocasió, la peça audiovisual ha estat elaborada a partir de 16 entrevistes a persones grans del poble que han explicat les seves vivències i han rememorat, com a testimonis directes, com es vivien les festes durant els anys 40, 50 i 60 del segle XX i quines propostes d’oci predominaven a Montornès.
El documental també està il·lustrat amb imatges fílmiques i fotogràfiques del fons de l’Arxiu Històric. La majoria d’aquestes imatges han estat donades o cedides a l’arxiu per persones a títol particular.
L’empresa Sabem.com ha estat l’encarregada de fer les entrevistes, el guió i el muntatge audiovisual de tota la sèrie documental, sota la coordinació d’una comissió veïnal.
La primera projecció pública del documental, celebrada aquest dilluns al Teatre Municipal, ha aplegat prop de 200 persones. En el transcurs de l'acte s'ha retut homenatge a les persones que han col·laborat en la iniciativa.
Recuperar la memòria col·lectiva
La sèrie Parlem de Montornès és una iniciativa promoguda per l’Arxiu Històric Municipal i la Biblioteca amb l’objectiu de recuperar la memòria col·lectiva del Montornès del segle XX.
A l’abril de l’any 2008 es va publicar el primer documental de la sèrie Parlem de Montornès, titulat “L’evolució d’un poble”. Des de llavors, s’han dut a terme una cinquantena d’entrevistes a persones grans del municipi que han servit per crear quatre documentals.
“L’evolució d’un poble, “El trasbals d’una guerra”, “De ciutat a barri. 50 anys de Montornès Nord” i “Festes, tradicions i lleure” són els quatre títols que formen, de moment, la col·lecció Parlem de Montornès. Totes les entrevistes que s’han fet en aquest període es conserven de manera íntegra a l’Arxiu Històric.
L’Ajuntament ha editat 500 exemplars del quart documental en format DVD. Es poden trobar a la Biblioteca i a l’Arxiu Històric.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.