L’equip que desenvolupa el Pla Estel Montornès participa aquesta setmana en el Bia Urban Regeneration Forum que se celebra a Bilbao per explicar la seva proposta de projectar l’espai públic combinant observació i participació, i potenciar-hi nous usos amb una despesa mínima.
Montornès és un dels primers municipis de Catalunya que està desenvolupant l’experiència del Pla Estel. La iniciativa, que es va posar en marxa al juny, constitueix una nova manera de mirar places i carrers combinant les necessitats i experiències del veïnat amb el treball dels tècnics. El pla també pretén fomentar altres usos de l’espai públic que serveixin per potenciar activitats o serveis bàsics com ara les escoles o el comerç de proximitat. Tot plegat amb la mínima despesa.
Els tècnics del Pla Estel participen aquests dies en el Bia Urban Regeneration Forum que se celebra a Bilbao. Un congrés on s’expressen les principals propostes innovadores d’arreu en l’àmbit de l’arquitectura i la regeneració urbanística.
A Montornès, el Pla Estel preveu intervencions a les places de Joan Miró, del Sorral i de la Pèrgola, els darreres del carrer del 9 d’abril i el carrer de la Llibertat.
Un "time-lapse" de la plaça de Joan Miró durant la Festa Major
Entre les accions desenvolupades fins ara hi ha hagut experiències d'intercanvi amb les escoles, grups de veïns, entitats i establiments comercials, i d'observació dels espais. La més recent ha estat la ubicació a la plaça de Joan Miró d’un càmara fixa que ha permès enregistrar els usos d’aquest espai durant la Festa Major, amb especial atenció a la Dansa de la Batalla que protagonitza la Colla de Geganters el diumenge de Festa Major i a la guerra de globus entre la colla dels Bartomeus i els Pere Anton.
Alguns resultats visuals d’aquesta experiència es poden veure al Facebook del Pla Estel en forma de vídeo accelerat (time-lapse).
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.