Avui s’ha posat en marxa un dispositiu d’inserció laboral per a joves d’entre 16 i 30 anys, en situació d’atur i usuaris de la Borsa de Treball Municipal. El pla pretén capacitar els participants, mitjançant formació (s’imparteixen cinc mòduls professionals) i la realització de pràctiques a empreses, per ajudar-los en la recerca de feina.
El dispositiu d’inserció laboral acollirà a l’entorn d’un centenar de joves sense feina, d’entre 16 i 30 anys, amb baixa qualificació i amb poca o sense experiència laboral.
El programa té l’objectiu de capacitar els participants, usuaris de la Borsa de Treball Municipal, perquè accedeixin a una ocupació mitjançant tallers de formació i la realització de pràctiques a empreses.
El pla té tres fases. En la inicial, de 100 hores, es defineix el projecte professional, es faciliten tècniques de recerca de feina i s’ofereix formació en noves tecnologies de la informació i dela comunicació. En la segona fase, també de 100 hores, s’imparteixen cinc mòduls professionals a escollir pels participants (atenció comercial i idiomes; gestió de magatzem i conductor de carretons; gestió de residus i jardineria; restauració i hostaleria, i monitor de lleure). I en la darrera, es porten a terme les 150 hores de pràctiques a les empreses.
Els joves que finalitzin el període de pràctiques rebran una beca de 6 euros per dia d’assistència, amb un import màxim de 180 euros.
El programa també preveu subvencions a les empreses col·laboradores que contractin els joves després que aquests hagin superat les pràctiques.
Les sessions de formació es duen a terme a l’aula d’informàtica de la Sala Polivalent, situada al carrer de la Casa Nova. Aquesta aula disposa d’una dotzena d’ordinadors, així com d’un projector i d’una pantalla. El condicionament de l’espai forma part de les actuacions incloses en el Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord.
Aquest és el segon dispositiu d’inserció laboral per a joves que engega l’Ajuntament. El primer, que es va dur a terme el darrer semestre de 2012, va comptar amb la participació d’una cinquantena de joves i amb el suport de la Diputació de Barcelona. En aquest segon dispositiu és el Servei d’Ocupació de Catalunya qui ha fet una aportació, a través del programa “Treball als barris”.
Periòdicament rebràs un e-mail amb un resum del que es publica en aquest web.