CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Agenda > Xerrada "La salut cardiovascular: prevenció dels factors de risc"

Xerrada "La salut cardiovascular: prevenció dels factors de risc"

Dia i hora: dimecres 07/12/2022 a les 18:00

Lloc: Centre de Formació d'Adults Marinada

La conferència anirà a càrrec de Saad Marcouchi, metge especialista en endocrinologia i nutrició; i veí de Montornès.

En el marc de la celebració de La Marató de TV3 2022, el Centre de Formació d'Adults Marinada acollirà la xerrada "La salut cardiovascular: prevenció dels factors de risc". El metge especialista en endocrinologia i nutrició Saad Marcouchi, qui és veí de Montornès, oferirà la conferència a les 18 h.

Les malalties cardiovasculars poden afectar diferents òrgans del cos, sobretot les artèries del cor i el cervell, però tenen relació amb tot l’organisme i comparteixen els mateixos factors de risc. Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular, de fet són la primera causa d’ingrés hospitalari. Les més greus són la insuficiència cardíaca, l’infart de miocardi, l’ictus i la mort sobtada. I l’ictus és el principal factor de discapacitat a llarg termini. Amb les malalties cardiovasculars cada segon compta. La intervenció a temps pot salvar vides.

La majoria de malalties del sistema cardiovascular són degudes a factors de risc coneguts com la hipertensió arterial, el colesterol, la diabetis o el tabaquisme, entre altres. Però encara hi ha moltes causes que es desconeixen, només se sap que algunes tenen factors genètics i hereditaris. Gràcies a la recerca en salut cardiovascular es podrà avançar en la prevenció, reduir el temps de diagnòstic, i comptar amb tècniques quirúrgiques menys invasives i tractaments a mida. L’objectiu és aconseguir reduir al màxim la mortalitat i que els pacients visquin més anys i amb més qualitat de vida.

Arxivat a: Divulgativa
Eslogan de La Marató de TV3 2022.
Eslogan de La Marató de TV3 2022.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona