CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Agenda > Solstici d'hivern a Mons Observans

Solstici d'hivern a Mons Observans

Dia i hora: diumenge 14/12/2014 de les 11:00 a les 14:00

Lloc: Mons Observans Parc Arqueològic

Com a darrera activitat de l'any, aquest diumenge Mons Observans ofereix la possibilitat de participar en un taller d'observació solar amb telescopi. També hi haurà un taller d'arqueologia i visites guiades al recinte.

El Jaciment romà Mons Observans continua oferint activitats atractives als visitants. Per tancar l'any d'activitats a l'assentament, s'ha programat un taller d'observació solar amb telescopi (amb la col·laboració de Cosmik).

A l'antiguitat el solstici d'hivern, el dia més curt de l'any, se celebrava amb rituals festius en honor al déu Sol (Sol Invictius). Aquest diumenge podrem conèixer els origens de la celebració i descobrir aquest astre en tota la seva magnitud. Els més petits podran jugar a trobar el sol amb el Solarscope i provar les ulleres amb què es poden veure els eclipsis.  

També es durà a terme un taller familiar d'arqueologia i serà el darrer dia per poder visitar l'exposició Descobrim Mons Observans que conté imatges de les diverses activitats i tallers de fotografia desenvolupats durant l'any.

Qui vulgui visitar l'assentament podrà fer-ho lliurement o participar en les visites guiades que hi haurà cada hora entre les 11 i les 14 h. 

Informació i inscripcions a www.monsobservans.cat

Arxivat a: Cultural, Divulgativa
El cartell de les activitats
El cartell de les activitats

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona